Ingredienser

2 hg kantareller
2 msk smör
1 msk olivolja
1/2 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
finhackad persilja efter smak, rek 1 msk
finhackad gräslök efter smak, rek 1 msk
1 tomat, urkärnad och skuren i bitar
salt & peppar
12-20 kokta havskräftstjärtar, skalade, efter smak, går även bra att beredas med insjökräftor eller kräftstjärtar i lake.
1 msk smör
1 knivsudd paprikapulver
2 cl cognac
salt & peppar

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i smör och olja tills de är möra. Tillsätt lite salt för att dra ut vätskan ur dem.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek med tills de ”svettas”. Töm pannan/kastrullen på kantarellerna och ställ dem åt sidan.
  3. Ha en tändare/tändstickor redo för flambering.
  4. Bryn smöret till havskräftorna, tillsätt havskräftorna och paprikapulver. Låt dem steka någon minut och häll över cognacen, tänd genast på för att koka ur alkoholen.
  5. Salta och peppra. Låt hela tiden stjärtarna rulla i pannan/kastrullen.
  6. Tillsätt kantarellerna, tomatbitarna samt kryddörter. Smaka av.

Serveras som det är med lite färskt bröd, alt på en smörstekt brödskiva eller som garnityr till en stekt fiskfilé.

Tips! Håll huvudet borta från pannan då du flamberar. Tänk även på att INTE ha på köksfläkten.

Share This

Share this post with your friends!