Jul & Nyårstips från Knipplafamiljen

Vi har alla havets delikatesser för ert festbord. Kanske önskar ni de klassiska ingredienserna – eller söker ni ett nyårsbord med lite extra lyxig framtoning?

Vi kommer att erbjuda er en fiskdisk med allt ifrån sill till löjrom! Vi kommer att duka fram en disk med hummer av både svenskt och amerikanskt ursprung, havets guld: löjrom från både Kalix och Vänern, ostron – både svenska som franska; som vi säljer styckvis eller i små trälådor om tolv, musslor, fullmatad krabba, kräftor och räkor. Vi erbjuder även handskalade räkor av högsta kvalitet. Givetvis kommer ni även finna vårt ”vanliga” utbud i form av goda sillinläggningar, lax i alla dess former, såser, sallader och röror.

Våra sillsorter:

  • Inlagd sillfilé – En klassiker
  • Fransk löksill – Vår storsäljare som håller i längden.
  • Senapssill – Klassisk och gjord med mycket kärlek.
  • Pappasill – Matjes i gräddfil och örter
  • Kräftströmming – En mild och krämig sill. Bra ”nybörjarsill”!
  • Rödvinsill – Smakrik och krämig i ett hav av rött vin och örter.
  • Sillsallad – Klassisk på julbordet
  • Branteviksill – En klar sill med många sorters peppar och lök. Sötpepprig
  • Gourmetsill – härligt krämig men inslag av Dijonsenap, gräddfil och dill
  • Drömsill – krämig med stenbitsrom
  • Stekt inlagd strömming – mums fillibaba, vad mer kan man säga…

Vi säljer även sill i glasburk från Klädesholmen: Matjesfilé, anjoviskryddad sillfilé och hel ansjovis. För den huslige erbjuder vi även salta och urvattnade sillfilér. Kom ihåg att lägga in er sill i tid om den ska hinna bli riktigt god.

Missa inte våra läckra röror och sallader – Räk, Skagen, Knippla, Vitlök, Krabb, Gubbröra, och inte att förglömma till julbordet – Rödbetssallad

Våra rökta produkter:

  • Kallrökt lax – Savolax – hel sida, i bit eller i skivor
  • Varmrökt lax
  • Böckling
  • Cippers
  • Makrill

Andra klassiker:

  • Vår egengravade lax
  • Skaldjurpaté
  • Laxpaté
  • Janssons frestelse
  • Lutfisk direkt från Skärhamn, färdigpaketerad och i lösvikt

För den som inte är så förtjust i lutfisk kanske torskrygg kan vara ett alternativ? Eller saltlånga?

”Spekemakrill”=saltad makrill. En del äter den som den är, annars är den rysligt god att vattna ur för att lägga in i en ättikslag, med rödlök och dill.

Undrar du över något vi inte nämnt här, eller har du några speciella önskemål – ring oss på 031 – 21 15 12! Vi löser det mesta åt er

Kontakta oss!

031-21 15 12
info@knipplafisk.se