Ingredienser
4 skivor färsk tonfisk á 200 gr
1/2 –1 msk olja
nicoisegrönsaker
4 kokta potatisar
4 ägg
200 gr haricots verts
12 körsbärstomater
1 paprika
1 påse gourmetsallad (150 gr)
1 dl svarta oliver, gärna kalamata
vinägrett
2 tomater
1 dl mild olivolja
juicen från 1 pressad citron
1 msk pressad vitlök
2 msk kapris
2-3 finhackade sardellfiléer
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad basilika
salt & peppar
Gör så här
- Skiva potatisen.
- Hårdkoka, skala och halvera äggen.
- Lägg bönorna 1 minut i kokande lättsaltat vatten. Kyl snabbt av i kallt rinnande vatten.
- Dela körbärstomaterna.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Vinägrett
- Skär bort rotfästet och kryssa tomaternas ovansida med en vass kniv.
- Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder eller tills skalet börjar lossna. Kyl snabbt av i kallt rinnande vatten. Dra av skalet, dela tomaterna och gröp ur innanmätet. Finhacka tomatköttet.
- Rör ihop samtliga ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
- Värm en stek- eller grillpanna.
- Salta och peppra tonfisken. Pensla fiskbitarna med lite olja.
- Stek eller grilla tonfisken 2 minuter på varje sida för rosastekt eller 4 minuter på varje sida för genomstekt.
- Lägg gourmetsalladen på tallrikar. Lägg de övriga grönsakerna och ägghalvorna gruppvis ovanpå. Skeda över vinägretten. Lägg på tonfisken.