Ingredienser

4 skivor färsk tonfisk á 200 gr
1/2 –1 msk olja
nicoisegrönsaker
4 kokta potatisar
4 ägg
200 gr haricots verts
12 körsbärstomater
1 paprika
1 påse gourmetsallad (150 gr)
1 dl svarta oliver, gärna kalamata
vinägrett
2 tomater
1 dl mild olivolja
juicen från 1 pressad citron
1 msk pressad vitlök
2 msk kapris
2-3 finhackade sardellfiléer
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad basilika
salt & peppar

Gör så här

  1. Skiva potatisen.
  2. Hårdkoka, skala och halvera äggen.
  3. Lägg bönorna 1 minut i kokande lättsaltat vatten. Kyl snabbt av i kallt rinnande vatten.
  4.  Dela körbärstomaterna.
  5.  Dela, kärna ur och strimla paprikan.

Vinägrett

  1. Skär bort rotfästet och kryssa tomaternas ovansida med en vass kniv.
  2. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder eller tills skalet börjar lossna. Kyl snabbt av i kallt rinnande vatten. Dra av skalet, dela tomaterna och gröp ur innanmätet. Finhacka tomatköttet.
  3. Rör ihop samtliga ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm en stek- eller grillpanna.
  5. Salta och peppra tonfisken. Pensla fiskbitarna med lite olja.
  6. Stek eller grilla tonfisken 2 minuter på varje sida för rosastekt eller 4 minuter på varje sida för genomstekt.
  7. Lägg gourmetsalladen på tallrikar. Lägg de övriga grönsakerna och ägghalvorna gruppvis ovanpå. Skeda över vinägretten. Lägg på tonfisken.

Share This

Share this post with your friends!